de mensen

Neerlandicus Ad van der Neut is een zeer ervaren tekstenman. Hij werkte meer dan vijftien jaar in de tijdschriftjournalistiek, vooral als eindredacteur. In die tijd schreef, redigeerde en corrigeerde hij honderden teksten.

In 2006 vertrok Ad met zijn gezin naar Spanje. Vanuit zijn nieuwe woonland redigeerde hij het maandblad Zens en deed hij redactie- en schrijfklussen voor opdrachtgevers in Nederland en Spanje, waaronder ondernemingen als Nederlandse Spoorwegen en TNS España.

Begin 2011 startte Ad Tekst & Texto.

 

 

 

 

 

Rick Treffers is een taaldier pur sang. Zijn tekstwortels liggen vooral in de kunstwereld. Als freelance journalist interviewde Rick talloze artiesten in binnen- en buitenland. Ook schreef en redigeerde hij folders, webteksten en persberichten voor de culturele sector, naast biografieën voor artiesten als De Dijk, Doe Maar en Trijntje Oosterhuis.

De laatste jaren woont en werkt Rick afwisselend in Spanje en Nederland. In beide landen is hij actief als tekstschrijver voor de zakelijke markt en als tolk-vertaler Spaans-Nederlands en Nederlands-Spaans.

Rick heeft een creatief-muzikale pen en een snelle, accurate manier van werken. Hij volgde een vertalersopleiding en studeerde af aan de HEAO.

 

 

 

Isabel López-Palomino Martínez uit Madrid is beëdigd vertaalster Engels-Spaans en Spaans-Engels. Zij vertaalt ook vanuit het Frans en Nederlands. 

In de jaren negentig woonde Isabel een periode in Nederland. Daar ontwikkelde zij haar liefde voor vreemde talen. Terug in Madrid studeerde Isabel Nederlands aan de Escuela Oficial de Idiomas en Engels aan de Universidad Autónoma.

Isabel deed vertaalopdrachten voor onder meer het Spaanse Ministerie van Justitie en Heineken España.

Zij heeft veel taalgevoel en werkt snel en zeer accuraat.